Mensen zien en waarderen zoals ze zijn

 

 

Een project waarin jongeren onder begeleiding van kunstenaars de levensverhalen van PUB deelnemers in beeld brengen.

 

 

Wat verbindt ons?

In 2016 is Jeroen Bosch 500 jaar geleden overleden. Dat gaan we groots vieren om “ de geest ” van zijn werk door te geven. Jeroen Bosch is onze wereldberoemde stadsgenoot die met zijn schilderijen zijn tijdgenoten een spiegel voor hield. Zijn inspiratie haalde hij uit het alledaagse leven in zijn woonplaats ’s-Hertogenbosch. De worsteling van het leven werd door Jeroen Bosch op een confronterende manier verbeeld. Het werk van Jeroen Bosch is een uitnodiging om je hiermee te verbinden. Je kunt zijn schilderijen ervaren als een uitdagende ontdekkingstocht die je aanzet tot een dialoog met jezelf en met de ander. En om goed te kunnen luisteren en open te staan voor je eigen en de ander zijn verhaal, ook al is dat niet rooskleurig.

 

De Bosch Kathedraal wil, in de geest van Jeroen Bosch, zo’n zelfde uitdaging bieden in deze tijd. Een plek voor echt iedereen, een plek voor ontmoeting met jezelf en de ander, waar je je blik kunt verruimen en je grenzen kunt verleggen. Een plek die uitnodigt voor een dialoog rondom de vraag: Wat verbindt ons?

 

 

 

Pastoraal Uitzendbureau (PUB), Onze Kathedralenbouwers, st. Jheronimus Bosch 500, gemeente 's-Hertogenbosch, Skanfonds, Frans van Udenhuis, Henk Stuiver Visuele communicatie & Beeld, met dank aan Zusters van de Choorstraat en T.O.M.-jongeren (Traject Op Maat).

 

Fotografie: Henk Stuiver Visuele communicatie & Beeld.

Copyright © 2014